Viktklubb

En viktklubb är ett sätt för personer som har problem med sin vikt att träffas och hjälpa varandra med från som rör mat, motion och motivation. På en viktklubb lär man sig om sunda matvanor. När du går med i en viktklubb får du råd och stöd av experter inom området. På en viktklubb kan du få hjälp att räkna ut hur stort ditt dagliga intag av kalorier bör vara. En viktklubb fungerar som ett bra sätt, för dig som har problem med vikten, att förstå sambandet mellan din fysiska och din psykiska hälsa. Ofta finns det fler olika förklaringar till varför man har problem med vikten. På en viktklubb lär man sig därför att bli mer självmedveten.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Att träffa människor som är i samma situation som en själv kan vara mycket intressant och givande. Framför allt är viktklubben ett ställe där du möts av förståelse beträffande dina viktproblem. Innan du bestämmer dig för att gå med i en viktklubb ska du sondera terrängen. Det finns flera viktklubbar som har bra hemsidor där du kan finna information. Försök alltid att kontrollera om viktklubben verkar vara seriös.

Ett sätt att avgöra om viktklubben seriositet är att ta reda på vilken bakgrund och vilka kompetenser som de ansvariga för viktklubben besitter. Om du tycker att sådan information saknas på den aktuella viktklubbens hemsida, ska du inte tveka att ta direkt kontakt med viktklubben. På en bra viktklubb så ska det bland annat finnas dietister som kan hjälpa dig med vad du bör äta. Vidare bör det på en bra viktklubb finns läkare och sjukgymnaster. Förutom detta ska en bra viktklubb kunna erbjuda experter inom psykologi och beteendevetenskap. På en viktklubb ska du kunna få tips på alltifrån recept på goda och nyttiga maträtter till motionsformer som kan passa just dig och dina behov.

När du anmäler dig till en viktklubb så kan du få hjälp med din så kallade viktprofil. Denna profil är väldigt viktig för hur programmet för din viktnedgång kommer att utformas. I samband med att du anmäler dig till en viktklubb är det också vanligt att du får i uppdrag att skriva dagbok. Här för du kontinuerligt anteckningar om vad du äter och hur du motionerar. Ett viktigt stöd som du kan få på en viktklubb är att du själv får en uppfattning om dina framsteg. För varje vecka avklaras vissa delmål. Detta är viktigt, i synnerhet, om man har en lång väg framför sig. En kontinuerlig uppföljning av framsteg gör att du lättare fortsätter att vara motiverad att gå ner i vikt. Förutom allt detta är en viktklubb en social mötesplats där man kan lära känna många nya vänner.

I regel betalar du en viss kostnad för att vara med i en viktklubb. Billigast är inte nödvändigtvis bäst. Läs på i detalj vad som ingår i medlemskapet. Det är viktigt att du vet vad exakt du betalar för. Kom också ihåg att det är bara du som kan göra dig kvitt dina överflödiga kilon. Det räcker inte med att betala en avgift till en viktklubb för att kilona ska börja rasa. För att en viktnedgång ska bli permanent krävs att man ställer om hela sin livsstil i resten av sitt liv.