Måltidsersättning

Måltidsersättning intas av en del människor som vill gå ner i vikt. Om du lider av övervikt är det vanligt att du har en för högt kaloriintag. Men många som skär ner på maten går också miste om mineraler och vitaminer som är mycket viktiga. Då är man inne i en dålig spiral. Detta eftersom man i regel blir hängig och orkeslös och i förlängningen lättare ger upp försöken att gå ner i vikt. Det är här måltidsersättningen kommer in i bilden. En måltidsersättning kan hjälpa dig att få ett mer balanserat näringsintag. Detta utan att du för den skull sätter i dig onödiga kalorier. När man intar måltidsersättning byter man en eller flera måltider mot måltidsersättningar i form av bars, soppor eller proteindrycker.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Det enklaste och billigaste sättet att köpa måltidsersättning är att göra det över Internet. Kolla alltid kostnaden för frakt innan du beställer din måltidsersättning. Ett gott råd är också att jämföra priser på måltidsersättning mellan olika återförsäljare. Kontrollera om den måltidsersättning du ämnar köpa är godkänd av Livsmedelsverket. Måltidsersättning ska ha en speciell märkning. Det energiinnehåll som finns i måltidsersättning för viktkontroll får inte understiga 840 kJ eller överstiga 1680 kJ per måltid. Kom ihåg att alltid vara försiktig när du använder dig av måltidsersättning. Börja inte experimentera med måltidsersättning på egen hand. Det är viktigt att du väljer en måltidsersättning som är komplett, det vill säga berikad med mineraler och vitaminer. Detta i synnerhet om man byter ut flera måltider per dag mot måltidsersättning. Sök istället professionell rådgivning om det är något du undrar över beträffande måltidsersättning.

Om man vill gå ner i vikt och sedan också behålla vikten så räcker det dock inte med måltidsersättning. Vad som krävs är istället en permanent ändring av livshållning. Förutom en fullvärdig kost krävs också att man motionerar regelbundet. När man ska gå ner i vikt är det därför avgörande att man tänker långsiktigt och ställer upp realistiska mål. Man ska inte heller låta sig bli nedslagen om man misslyckas med att gå ner i vikt. Ta istället med dig den erfarenheten och fortsätt att kämpa mot ditt mål. Att förlora överflödiga kilon leder i regel till att man känner sig piggare och starkare. Det fysiska såväl som det psykiska välbefinnandet höjs.