Gå ner i vikt

Att gå ner i vikt är egentligen i särskilt svårt. Det svåra är att behålla sin målvikt när man väl har gått ner i vikt. Men det sätt på vilket du bantar är också avgörande för hur lätt det kommer att bli för dig att behålla din målvikt. För att du ska lyckas med att gå ner i vikt och för att din viktnedgång ska bli permanent krävs i regel en förändring av vanor som gäller hela livet. Att gå ner i vikt kan summeras med två ord: kost och motion. För att man ska kunna gå ner i vikt krävs det att man sätter upp realistiska mål och att man sedan är konsekvent. Om man vill gå ner i vikt ska man se till att äta tre huvudmål och två mellanmål per dag. Som mellanmål passar frukt eller grönsaker perfekt. Därmed kommer du inte att uppleva ett sötsug mellan måltiderna som annars ofta leder till att man småäter, och då ofta onyttiga saker som kaffebröd och godis. För vissa människor som vill gå ner i vikt handlar det dock om att äta mindre portioner. Försök att känna efter om du har en fysisk hunger.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Många människor, som har problem med sin vikt, äter av andra orsaker än den rent fysiska hungern. Mat kan vara en sorts tröst. Känner man på sig att man har den här typen av problem kan det vara en god idé att ta hjälp av en professionell samtalspartner. Denne kan hjälpa dig att bättre förstå din osunda relation till mat och vad du kan göra för att förbättra den. Det fel som många gör när dem vill gå ner i vikt är faktiskt att äta för lite. Äter man inte en ordentlig lunch, utan endast filmjölk eller liknande, kommer man att uppleva stark hungerkänsla nära inpå måltiden. Då är det också lätt att man börjar småäta. Äter man för lite under dagen blir man också trött och hängig. Därmed kan det kännas extra jobbigt att gå ner i vikt.

När man ska gå ner i vikt är det viktigt att man har en god kunskap om olika livsmedel. Genom att läsa innehållsförteckning på vissa av de varor som lockar i snabbköpet kan du snabbt komma på andra tankar. Du ska också vara medveten om att nyttig mat också kan vara god mat. Är du särskilt förtjust i viss typ av flottig mat kan du faktiskt lära dig att tänka om. Våga testa nya smaker och maträtter. När du bestämt dig för att går ner i vikt ska du också lägga upp en strategi för hur du bäst kan motionera. Kom ihåg att motion är roligt. Därför är det viktigt att hitta en motionsform som passar dig. Att variera motionen kan också vara ett gott råd då man vill gå ner i vikt. Du kommer snart märka att du blir piggare och gladare. Vidare kan du göra små förändringar i din vardag som gör att du får mer motion. Det kan vara att gå eller cykla istället för att ta bilen. Många använder brist på tid som en ursäkt för att inte motionera. Men i slutändan handlar det om att ta sig tid. Lider du av övervikt så riskerar du flertalet följdsjukdomar.

Då du bestämt dig för att gå ner i vikt kan det vara ett gott råd att tala om det för familjemedlemmar och vänner. På så vis kan du få hjälp och stöd. En god idé kan också vara att försöka komma i kontakt med andra personer som också försöker att gå ner i vikt.