Bantningsmedel

Om du lider av övervikt eller fetma kan det vara frestande att prova på bantningsmedel. Ett bantningsmedel har dock ingen större varaktig effekt om det inte kombineras med bra mat och kontinuerlig motion. Övervikt och fetma är ett stor folkhälsoproblem i Sverige. Således har ett bantningsmedel på marknaden många potentiella kunder. Du ska alltid jämför olika alternativ innan du köper ett bantningsmedel. Vidare ska du också jämföra pris mellan olika återförsäljare. Hör också efter med din läkare vad denne rekommenderar. Det säljs mycket bantningsmedel på Internet.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Men när du köper bantningsmedel på Internet ska du vara extra försiktigt. Detta i synnerhet om du köper bantningsmedel från utländska webbplatser. För att kontrollera att försäljaren av bantningsmedel på Internet kan du undersöka om företagets namn går att koppla till någon person, eller om företaget kan nås via telefon. Om bantningsmedlet lanseras som en nyhet på den svenska marknaden så ska du alltid vara lite extra försiktig. Det kan innebära att bantningsmedlet inte testats av Läkemedelsverket.

Har bantningspillret funnits på den svenska marknaden i flera år så kan man vara säker på att medlet är seriöst. Var också mycket skeptiskt till om företag som säljer bantningsmedel påstår att du kommer att gå ner orealistiskt många kilon under kort tid. Att gå ner i vikt tar sin tid. Sedan är det viktigt att komma ihåg att sättet du går ner i vikt på även avgör om du kommer att kunna behålla din nya vikt. Många går upp i vikt när man väl nått sin målvikt.

Om ett bantningsmedel säljs med hjälp av en experts utsagor om preparatet, ska du kontrollera att denne person verkligen finns. Det händer att man använder sig av ett citat, från en person som påstås vara läkare eller dietist, som säger hur förträffligt det aktuella bantningspillret är. Sedan visar det sig att personen ifråga inte alls är läkare eller dietist.

Bantningsmedel kan i vissa fall vara mycket skaldigt för din kropp. Du kan, genom intag av bantningsmedel, skada dina hjärtkärl. Vidare kan intag av bantningsmedel leda till att du drabbas av psykiska problem. Läkemedelsverket testar de bantningsmedel som finns på marknaden. Läs alltid på det aktuella bantningsmedlet innehållsförteckning. Farliga ämnen som kan finnas i bantningsmedel är exempelvis pseudoefedrin, synefrin, efedrin och usninsyra.

Om det i reklamen för ett bantningsmedel står att du kan äta precis som vanligt men ändå gå ner i vikt så ska du inte tro på detta. Det enda sättet att gå ner i vikt är att göra sig av med flera kalorier än man sätter i sig. Ibland kan det också stå att ett visst bantningsmedel har andra positiva effekter, som att du exempelvis skulle bli piggare och gladare av att ta preparatet. Ta alltid detta med en nypa salt. Förekommer det någon ny exotisk ingrediens i ett bantningsmedel bör du alltid vara skeptiskt. Kontrollera om denna ingrediens effekter har kartlagts innan du köper bantningsmedlet ifråga.

Om du köpt ett bantningsmedel som inte har någon effekt, ska du alltid begära pengarna tillbaka. Du har nämligen stöd i konsumentköplagen. Detta är inte bara viktigt för dig utan också hjälper till att beivra oseriösa aktörer på marknaden. Till sist ska man komma ihåg att om ett bantningsmedel har effekt, så är detta något som det saluförande företaget gärna stoltserar med. Därmed är det inte så svårt att skilja mellan seriösa och oseriösa aktörer.