Atkins recept

Atkins metod för att gå ner i vikt är att man tar bort kolhydraterna från den mat man äter. Fet mat och kött går således att äta om man minskar ner på kolhydraterna. De tillåtna födoämnena i Atkins metod är kyckling, kött, fisk, grönsaker, ägg och mjölkprodukter. Följer du Atkins metod ska du undvika följande födoämnen: pasta, frukt, potatis, bröd och ris. Atkins metod har fyra olika faser. Dessa är induktionsfas, viktminskningsfas, fas mellan viktminskning och underhållsfas och underhållsfasen. Under induktionsfasen ska ditt intag av kolhydrater ligga på 20 gram per dag. Huvudparten av dessa 20 gram ska komma från grönsaker. Ingen alkohol och begränsat intag av koffein rekommenderas. Denna fas pågår i två veckor och efter denna ska bantaren tappat 10 procent av sin övervikt.

Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Under den andra fasen i Atkins metod, viktminskningsfasen, så ska du öka ditt intag av kolhydrater. Kolhydratintaget ska ökas med 2 gram per vecka. Viktminskningsfasen ska pågå tills du är ungefär fyra kilo från din målvikt. I fasen mellan viktminskning och underhållsfas ska du hitta en lämplig balansnivå för ditt kolhydratintag. Du ska öka kolhydratintaget med 10 gram per vecka. Sedan följer underhållsfasen. Den ska vara hela livet. Då ska man helt enkelt fortsätta med de vanor man skaffat sig under de föregående faserna. Det går att hitta många smakrika Atkins recept. Atkins recept hittar du bland annat på sajten Receptfavoriter. Kom ihåg att det är viktigt att följa Atkins recepten noga. Innan du börjar med att göra dina egna Atkins recept är det bra om du är påläst och har provat fler Atkins recept. De animaliska produkterna hämnar av naturliga skäl i fokus när det gäller Atkins recept. Många recept har kött, fisk eller kyckling som bas.

Kom ihåg att det inte finns några vetenskapliga studier som bevisar att Atkins metod fungerar på längre sikt. Istället rekommenderar de flesta forskare en balanserad kost som inkluderar kolhydrater. Kritiska röster hävdar också att Atkins metod i förlängningen kan leda till ökad risk för njurskador och förhöjda blodfetter. För att läsa mer om Atkins kan du gå in på sajten Atkins. Här kan du också handla produkter. På Internet kan det finnas motstridiga uppgifter om vilken typ av kosthållning som ingår i Atkins metod. Försök att läsa på om Atkins på olika sajter för att sedan avgöra vilka uppgifter som bör tas med en nypa salt. Letar du efter böcker som handlar om Atkins metod kan du hitta dessa bland annat via söksajten Kelkoo. Det finns både böcker om Atkins metod på svenska och engelska.

När man förlorat överflödiga kilon med hjälp av Atkins metod är det viktigt att se till så att man inte går upp igen. Det är onekligen att vara disciplinerad. En viktig aspekt för att gå ner och bibehåll sin vikt är motion. Det är viktigt att motionera regelbundet. Att motionera kanske känns motigt till en början. Således är det extra viktigt att du hittar en motionsform som passar just dig. Ännu bättre är om man kan kombinera flera olika motionsformer. Misslyckas du med att gå ner i vikt eller behålla din vikt ska du inte nedslås av detta faktum. Försök istället att utvärdera varför det inte fungerade just denna gång. Dessa insikter bär du sedan med dig nästa gång du försöker gå ner i vikt med hjälp av Atkins metod.